Sensorische integratietherapie

Sensorische integratietherapie

Sensorische integratietherapie is een speciale vorm van fysiotherapie, die je helpt met het verbeteren van je zogenoemde sensorische informatieverwerking. Sensorische informatieverwerking is de manier waarop je informatie vanuit de wereld om je heen en uit je eigen lichaam in je opneemt, verwerkt en aan andere stukjes informatie verbindt. Als je problemen hebt met sensorische informatieverwerking, doen je zintuigen het goed, maar zijn er problemen met het selecteren en verwerken van al die geuren, kleuren, geluiden, smaken en andere prikkels. Daardoor zie je bijvoorbeeld een normale prikkels als bedreiging, of zie je iets gevaarlijks juist niet. Dat kan bijvoorbeeld invloed hebben op je beweging of op je concentratie. Sensorische integratietherapie kan daarbij helpen, met veel bewegingsoefeningen en tips.

Afspraak maken?

Laat je e-mail en telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.

Top praktijk!

21-10-2021, Dordrecht.

Flexibel in het maken van afspraken (wij varen door Europa) en je krijgt goede adviezen! Wie je ook behandeld, allen even kundig en vriendelijk.

Hele fijne praktijk!

29-06-2021, Dordrecht.

Hele fijne praktijk! Vriendelijk, behulpzaam en laagdrempelig. Goede uitleg over de behandelingen en reële doelstellingen.

Kundige fysiotherapeut

21-06-2021, Dordrecht.

Ik kan voor het eerst sinds jaren weer iets oprapen van de grond zonder pijn in mijn onderrug/bekken. Ook zijn de nekklachten flink verminderd.

Goed geholpen

16-06-2021, Breda

Goede kennis en kwaliteit. De therapeute gaat heel goed met onze zoon om. Er was een goede samenwerking.

Vorige
Volgende