Medical taping

Medical taping

Bij medical taping wordt elastische tape gebruikt wordt om je spieren te ondersteunen, zonder daarbij de bewegingen die ze elke dag moeten maken te beperken. Medical taping wordt onder meer gebruikt bij het behandelen van sportblessures, het verminderen van ontstekingen, het corrigeren van houdingen en het behandelen van klachten door overbelasting, zoals een tennis- of golfelleboog. Ook bij uitstralende pijn, zoals hoofdpijn, kan medical taping een uitkomst bieden.

De achterliggende gedachte van medical taping is dat spieren niet alleen nodig zijn om te bewegen, maar ook bepalend zijn voor andere processen, zoals het rondpompen van bloed en lymfe, en het in orde houden van onze lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed hun werk kunnen doen, kan dat dus ook van invloed zijn op een heleboel andere processen. Medical taping kan dan ook bij een veelheid aan klachten worden ingezet.

Afspraak maken?

Laat je e-mail en telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.

Top praktijk!

21-10-2021, Dordrecht.

Flexibel in het maken van afspraken (wij varen door Europa) en je krijgt goede adviezen! Wie je ook behandeld, allen even kundig en vriendelijk.

Hele fijne praktijk!

29-06-2021, Dordrecht.

Hele fijne praktijk! Vriendelijk, behulpzaam en laagdrempelig. Goede uitleg over de behandelingen en reële doelstellingen.

Kundige fysiotherapeut

21-06-2021, Dordrecht.

Ik kan voor het eerst sinds jaren weer iets oprapen van de grond zonder pijn in mijn onderrug/bekken. Ook zijn de nekklachten flink verminderd.

Goed geholpen

16-06-2021, Breda

Goede kennis en kwaliteit. De therapeute gaat heel goed met onze zoon om. Er was een goede samenwerking.

Vorige
Volgende