Shantala babymassage is een totale lichaamsmassage, uitgevoerd met rustige ritmische handgrepen, die ontspannend werkt, zowel voor jezelf als voor je baby. Babymassage is een hele bijzondere manier om contact te maken met je baby, omdat je hiermee inspeelt op de lichaamstaal.

" /> SHANTALA BABYMASSAGE BREDA | EHC fysio: Muizenberg SHANTALA BABYMASSAGE BREDA – EHC fysio: Muizenberg
076 - 201 21 01 muizenberg@ehcfysio.nl

SHANTALA BABYMASSAGE BREDA

SHANTALA BABYMASSAGE BREDA

Onze kinderfysiotherapeute Thérèse Hermans geeft naast haar werk als kinderfysiotherapeut bij BabyMassageBreda een 4-weekse cursus in Shantala babymassage. Wat is dat nu precies, Shantala babymassage? In deze blog vertellen we je er meer over!

Shantala babymassage is een totale lichaamsmassage, uitgevoerd met rustige ritmische handgrepen, die ontspannend werkt, zowel voor jezelf als voor je baby. Babymassage is een hele bijzondere manier om contact te maken met je baby, omdat je hiermee inspeelt op de lichaamstaal. Daardoor bied je een groter besef van geborgenheid en bouw je het basisvertrouwen op bij je kindje.

Thérèse vertelt: “Na de geboorte ervaart het jonge kindje allerlei nieuwe onbekende prikkels zoals aanraking, licht, sterke geluiden, beweging, kou en honger. De baby kan op dat moment liefde en warmte goed gebruiken. Omdat de huid het eerst ontwikkelde zintuig is en het grootste oppervlak beslaat, maakt de pasgeborene vooral hiermee contact met de buitenwereld. Bij de behoefte aan dit non-verbale contact kan de Shantala babymassage een goede en prettige hulp zijn.

Een aantal gunstige effecten van de Shantala babymassage zijn:

– Versterking van de band tussen ouder/ verzorger en kind,
– Baby’s die veel huilen worden rustiger,
– Slechte slapers slapen beter door,
– Baby’s die zich veel spannen en strekken ontspannen zich vaker,
– Krampjes en obstipatieklachten nemen af,
– De zintuiglijke, motorische en emotionele ontwikkeling wordt gestimuleerd.

Wist je dat babymassage ook zeer geschikt is voor te vroeg geboren, geadopteerde en gehandicapte kindjes? Hierbij is het prettig om vooraf even met Thérèse te overleggen over de mogelijkheden.

De cursus bestaat uit 4 wekelijkse bijeenkomsten van ongeveer twee uur. In een ontspannen sfeer wordt de techniek van de babymassage aangeleerd. Doordat Thérèse een zeer ervaren kinderfysiotherapeut is, komen er ook andere tips en adviezen voorbij. De cursus is bedoeld voor baby’s vanaf ongeveer 6 weken tot 9 maanden oud, samen met 1 vaste ouder of verzorger.

De cursus wordt gegeven aan de Tilburgseweg 102. Heb je na het lezen van bovenstaande informatie meer vragen? Of direct al veel zin om mee te doen? Bel of mail dan gerust!

—————————————————————————————————————

Contactgegevens:

Thérèse Hermans

Tel. 076-5714277 | babymassagebreda@hotmail.com