076 - 201 28 00 mechelinck@ehcfysio.nl

Giraf Therapie

Giraf Therapie

Giraf Therapie gaat samen met de gezinnen een week naar een vakantiepark. De kinderen krijgen daar iedere dag 2 uur therapie en werken aan de doelen die de ouders hebben gesteld. Het programma is per kind op maat gemaakt, een mix van gedragstherapie, logopedie/communicatie en fysiotherapie. Vijf dagen achter elkaar, iedere dag 2 uur therapie: dat levert resultaat op!

Vijf jaar geleden zetten twee moeders, Carin en Adrea, samen met twee therapeuten Giraf Therapie op: intensieve, multidisciplinaire therapie voor kinderen met een beperking. Thom en Dominique, hun eigen kinderen, hadden beide met goed resultaat dolfijnondersteunde therapie op Curacao gevolgd. Weer terug in Nederland wilden de ouders met een dergelijke intensieve therapie doorgaan, maar dit bestond niet in Europa. Toen Dirkje en Astrid vanuit Curaçao naar Nederland kwamen, hebben Carin en Andrea hen meteen benaderd. Inmiddels bestaat het team uit 10 mensen, waaronder onze eigen kinderfysiotherapeut Loes Verhoeven.

Een prettige omgeving is één van de voorwaarden van Giraf Therapie. Gezinnen verblijven de hele (mid)week in een vakantiehuis op een leuk vakantiepark. Giraf Therapie werkt samen met Bosrijk, het vakantiepark bij de Efteling, en Landal parken.
De ouders bepalen waaraan wordt gewerkt. Vooraf worden deze doelen per kind door een team van logopedisten, orthopedagogen en fysiotherapeuten besproken om zo de beste therapie samen te stellen.
Werken en spel in het zwembad is een belangrijk middel om de kinderen te motiveren. Ze worden continu beloond met creatieve spelletjes in en rond het zwembad. Bijna alle kinderen vinden zwemmen leuk. Werken wordt gecombineerd met spelen en met het spel wordt ook weer aan de doelen gewerkt.

Resultaten
De resultaten van Giraf Therapie zijn zeer positief. Omdat iedere dag aan de hulpvragen wordt gewerkt gaan kinderen echt vooruit. Ook melden ouders vaak dat de ontwikkeling na de vakantieweek doorgaat op alle vlakken. Ouders gaan thuis aan de slag met de aangeleerde technieken, en dat werkt. De oude routines worden in de therapieweek doorbroken, en als ouders er thuis mee doorgaan wordt de verandering compleet. Ouders ervaren de therapieweek als een enorme boost en gaan naar huis met nieuwe inzichten. Je gaat door andere ogen naar je kind kijken en ziet weer nieuwe mogelijkheden.

Doelgroep
In principe kunnen alle kinderen met een beperking, ontwikkelingsachterstanden/of stoornis baat hebben bij Giraf Therapie, bijvoorbeeld kinderen met Down-syndroom, een autismespectrumstoornis, Rett-syndroom, Kleefstra-syndroom, eet- of drinkproblematiek en een spraak- of taalachterstand.

Kosten
Giraf Therapie heeft geen winstoogmerk. De therapie kost € 1.500 inclusief btw voor therapie op een Landalpark en €1.850 op het bungalowpark van de Efteling. 
Dit staat voor tien uur therapie met twee vaste therapeuten, de intake en uitgebreid eindverslag, persoonlijke oudercoaching, een gezinsetentje in het therapiehuis en een fotoboek. De therapie vindt plaats in een therapieruimte in een vakantiehuis en in het zwembad dat (geheel of deels) door Giraf Therapie wordt gehuurd. Bijkomende kosten voor de gezinnen zijn het vakantiehuis en eventuele deelname aan het broer/zus-programma. Giraf Therapie denkt mee over de mogelijkhden om (een deel van) de therapie te declareren bij de ziektekostenverzekeraar of te betalen uit een persoonsgebonden budget.

Meer weten?
Giraf – therapie voor kinderen
Email: info@giraf-therapie.nl
Tel: 06 5586 0793 (Carin) / 06 4619 1315 (Andrea)