Manouk heeft zich gespecialiseerd in bekkenklachten tijdens de zwangerschap. Het kan tijdens je zwangerschap een fijne aanvulling zijn om eens een kijkje bij een cursus zwangerschapsyoga!

Tijdens de cursus zwangerschapsyoga bij Yoga Sterrenburg aan de Weegschaal 85 in Dordrecht ga je bewust bewegen en ontspannen tijdens je zwangerschap.

" /> Zwangerschapsyoga | EHC fysio: Land van Valk Zwangerschapsyoga – EHC fysio: Land van Valk
078-6145966 landvanvalk@ehcfysio.nl

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

Graag verbinden wij binnen Dordrecht, wij vinden het leuk om onze patiënten in contact te brengen met bijvoorbeeld andere sportaanbieders, specialisten en therapeuten.

Vandaag een stukje over zwangerschapsyoga. Onze manueel therapeute Manouk heeft zich gespecialiseerd in bekkenklachten tijdens de zwangerschap. Het kan tijdens je zwangerschap een fijne aanvulling zijn om eens een kijkje bij een cursus zwangerschapsyoga!

Tijdens de cursus zwangerschapsyoga bij Yoga Sterrenburg aan de Weegschaal 85 in Dordrecht ga je bewust bewegen en ontspannen tijdens je zwangerschap.

Tijdens de 8 weken durende cursus is er aandacht voor:

Ontspanning
Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om goed te kunnen ontspannen. Bij de zwangerschapsyogalessen leer je door middel van yoga, ademhalingsoefeningen en mindfulness om je lichaam te ontspannen en je geest tot rust te laten komen. Dit is fijn tijdens je zwangerschap maar ook heel belangrijk als voorbereiding op de bevalling. Door deze oefeningen start je zelfverzekerd aan je bevalling.

Contact met je kindje
Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan het contact tussen jou en je kindje. Zo worden de lessen niet alleen een moment van ontspanning voor jou, maar ook een moment voor jullie samen.

Voorbereiding op de bevalling
Tijdens de lessen leer je verschillende ademhalingstechnieken die je toe kunt passen tijdens de bevalling. Ook maak je kennis met houdingen waarin jij de weeën op kunt vangen en kunt bevallen. Op deze manier ga je goed voorbereid de bevalling in.

Partnerles
Eén van de lessen tijdens de cursus is een partnerles.Tijdens deze les maakt ook je partner kennis met datgene wat jij leert. Zodat hij/ zij jou tijdens de bevalling goed kan ondersteunen.

De yogalessen worden gegeven door Annette van der Koppel uit Dordrecht:

“Yoga is voor mij vooral eenwording tussen lichaam en geest. Door de zachte bewegingen die bij yoga gemaakt worden, de ademhalingsoefeningen en de meditaties train je lichaam en geest. Het lichaam wordt soepeler en sterker, de geest komt tot rust. Een uurtje yoga is voor mij een uurtje voor mijzelf. Door het geven van yogales hoop ik dat anderen ook te laten ervaren.”

Meer informatie kun je vinden op de site: www.yogasterrenburg.nl/Zwangerschapsyoga of door te bellen met de docent Annette 06-37302948.