078-6145966 landvanvalk@ehcfysio.nl

Gewichtsconsulent

Gewichtsconsulent

Graag stellen wij jullie voor aan Nora Huijbregts, zij is sinds 2009 BGN Gewichtsconsulent voor volwassenen en kinderen, bewegingsdeskundige seniorensport en trainer bij haar wandel- en beweeggroep Walk For (F)it!
Een extra specialisme als gewichtsconsulent heeft Nora doordat ze de Nederlandse Gebaren Taal beheerst, waardoor ze doven en slechthorenden goed kan begeleiden.

Nora vertelt: “Mijn praktijk is gevestigd aan de Jagerweg 225 te Dordrecht. Aldaar help ik volwassenen en kinderen bij het aanpassen van hun leefstijl en denk mee over de noodzakelijke aanpassingen in hun voedingspatroon. Hierbij ook kijkend hoe deze aanpassingen zoveel mogelijk aansluiten bij hun wensen en voorkeuren. Ik geef ze een stuk bewustwording van hun eet- en leefgewoonten en gedrag mee en met coaching ga ik samen met cliënt voor een blijvend resultaat.

Een client van Nora: “Heel lang dacht ik het wel te weten: gewoon een poosje een streng dieet volgen; in korte tijd veel gewicht verliezen. Ik las erover op de diverse websites met schreeuwerige koppen zoals ‘Verlies 5 kilo in 10 dagen’. Steeds treuriger werd ik toen het maar niet lukte en mijn gewicht steeds weer toenam en ik zelfs zwaarder werd.
Het moest dus anders en die verandering kwam na mijn eerste gesprek met Nora. ‘Niet lijnen, maar een goed eetpatroon aanwennen’ was haar advies. Dat was wel even een omschakeling. In eerste instantie ging ik toch weer wat schrappen in de basislijst die Nora, naar aanleiding van ons eerste gesprek, voor mij op maat samenstelde. De eerste resultaten vielen me dus niet mee. Pas toen ik ‘mijn lijstje’ écht ging volgen begon ik af te vallen, niet snel maar geleidelijk. De gesprekken met Nora hielpen daar zeker aan mee.
Deskundig advies, tips, lekkere recepten… allemaal heel belangrijk om niet zo geobsedeerd bezig te zijn met mijn gewicht. Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken om nog een paar kilootjes kwijt te raken en met een gezond eetpatroon me ‘Mooi in evenwicht’ te voelen.

Nora ziet in haar praktijk volwassenen en kinderen die een hulpvraag kunnen hebben betreffende hun gewicht (over- of ondergewicht), maar die ook graag voedingsadviezen willen betreffende hun cholesterolgehalte, prikkelbare darm (PDS), lactose-intolerantie en vegetarisch/veganistisch eten.

Walk For (F)it! is een actieve wandel- en beweeggroep die 3x/week plaats vindt. Deze training geeft Nora samen met Saskia Ligt, oefentherapeute Cesar. Actief wandelen op ieders tempo met daarbij oefeningen en houdings- en/of voedingstips.
Ze hebben inmiddels 35 actieve deelnemers die trouw iedere week meedoen om iedere keer weer een stukje fitter te worden. (Zie Walk For (F)it! voor meer informatie)

—————————————————————————————————————

Contactgegevens:

Nora Huijbregts – (06) 28 30 82 88
info@mooiinevenwicht.nl / mooiinevenwicht.nl